Pinot Noir

Pinot Noir druiven


Een andere Pinot wijn dat eveneens groot is geworden en van oorsprong uit Frankrijk komt is de Pinot Noir. Pinot noir, ook wel Spätburgunder, is een blauw druivenras met een compacte tros en druiven met een dunne schil. Het is daarom over het algemeen een druif die moeilijk te cultiveren is, want ze is gevoelig voor rot en schimmelziekten. Deze druif wordt gebruikt om de gelijknamige rode wijn te maken.

Andere wijnen

Volledig gemaakt met Sauvignon Blanc, biedt dit overvloedige tonen van citrus en vleugjes honing in de neus. Er is overal knapperigheid, over het algemeen met net uitgebeende zuurgraad en wat zoetheid in het midden van het gehemelte. Het eindigt een beetje gierig, maar niet geschrokken door een hoofdsmaak.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s