Korčula

Korčula is een eiland in Kroatië. Het bevindt zich in het zuiden van de Adriatische Zee. Het eiland staat ook wel bekend als het geboorte-eiland van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo en de authentieke Kroatische wijnen.

Als je vanuit het vasteland in de buurt naar Korčula reist, lijken de drukke kleine huizen aan de rand van het eiland elkaar uit de weg te duwen om te zien of je een vriend of vijand bent. De middeleeuwse middeleeuwse muren omgeven door de slanke klokkentoren van de kathedraal van San Marco bewaken het smalle kanaal Pelješac en beschermen de rijkdommen op het zesde grootste eiland van de Kroatische Adriatische Zee. Zo weelderig met donkere dennenbossen, wijngaarden en olijfboomgaarden, de oude Griekse kolonisten noemden het Korkyra Melaina (‘Black Corfu’), heeft Korčula de valkuilen van zijn oorspronkelijke Griekse naamgenoot in het zuiden weten te vermijden.

Niet langer bestreden door Turken of Venetiaans, door Frans of Oostenrijks, door Partizanen of Duitsers, Korčula is een van de meest ontspannende uitjes van Dalmatië. De gelijknamige hoofdplaats, gelegen aan de noordoostelijke punt van het eiland tegenover het schiereiland Pelješac, heeft een van de best bewaarde middeleeuwse centra in de Adriatische Zee. Historische Korčula is daarom de meest populaire bestemming in Zuid-Dalmatië na de drukkere Dubrovnik, waarmee het vaak vergeleken wordt.

In overvloed met rustieke charme, heeft de middeleeuwse nederzetting van de stad Korčula het hele jaar door aantrekkingskracht. De met palmen omzoomde straten en oude omringende muren nodigen regelmatig uit tot vergelijkingen met het nabijgelegen Dubrovnik. En het is niet moeilijk om te zien waarom – maar de stad Korčula heeft de neiging onbenut te blijven door de vele toeristen die de maritieme hoofdstad in de zomermaanden overspoelen. Dit is des te beter voor de lokale bevolking en de bekende bezoekers, die genieten van de ontspannen mediterrane levensstijl. Lees verder voor onze insider’s reisgids naar de stad Korčula.

Dit eiland is rijk aan wijngaarden, olijfgaarden, bossen en kleine dorpjes. Je zult dagelijks nog veel terug zien van de tradities zoals de eeuwenoude religieuze ceremonies, folklore muziek en de traditionele dans. Vergeet vooral niet om de witte wijnen te proeven die gemaakt zijn van pošip, plavac mali en grk druiven. Korčula eiland staat hier bekend om, want de Grk druiven zijn alleen maar te vinden in de wijngaarden van Lumbarda op dit eiland. Dit maakt de Grk wijn echt uniek dus!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s